Blog

Curatare aer conditionat


July 27, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Intretinere aparate aer conditionat


masca curatare aer conditoinat

Curatare aer conditionat indiferent de model

Curatare aer conditionat: dealungul folosirii aparatele de aer condiționat adună în interiorul acestora particole de praf, polen dar și bacterii din acesta cauză trebuiesc curățate periodic pentru ca aerul oferit să fie de cea mai bună calitate, totodată curățarea aparatelor de aer condiționat ajută ca acestea să aibă un randament cât mai bun și un consum redus de energie.

Citiți cu atenție metodele de curățare din manualul de utilizare al aparatului iar dacă acest s-a pierdut vă rugăm să ne contactați pentru a vă oferii o copie în funcție de model.

Toate aparatele de aer condiționat prezentate de către http://www.condiționat-aer.org sunt dotate cu filtre lavabile ce pot fi foarte ușor curățate. Lavabile, adică rezistente la apa fapt ce permite spălarea lor direct sub jet de apă cu ajutorul unui detergent nu foarte puternic. Uscarea acestora este recomandată să se facă la umbră iar punerea lor la loc să se facă după un minim de 2-3 ore de la spălare.

Curatare filtre aer conditionat

Curatare filtre aer conditionat

Tot în manualul de utilizare sunt arătate exact modalitățile de scoatere a filtrelor și de curățare a acestora.

NU curățați aparatul de aer condiționat cu detergenți puternici, nu este necesar!
Întotdeauna deconectați aparatul de la sursă de curent înainte de orice operație de curățare.

Așteptați întotdeauna 2-3 ore după curățare pentru a pornii aparatul.

Nu folosiți parfum pentru filtre decât cele recomandate de furnizor!

Vă recomandăm folosirea unei măști de protecție pentru a nu inhala eventuale bacterii sau praf care s-a format în unitate! mască pentru curățarea aerului condiționat.

masca curatare aer conditoinat

masca curatare aer conditoinat

Vă recomandăm și ștergerea fantelor prin care circulă aerul acestea fiind și ele de obicei murdare după un anumit timp de utilizare. Mai ales în țara noastră unde din păcate este foarte mult praf recomandăm și curtarea unității exterioare odată la maxim 2 ani.

Curățarea filtrelor și fantelor de circulatiie a aerului va aduce un aer proaspăt și curat în camera dvs. Puteți face acest lucru o dată pe lună sau în funcție de situație chiar mai des!

Este recomandat ca o data la 3-4 ani chiar si ventilatorul aparatului de aer conditionat sa fie curatat.

Curatare ventilator aer conditionat

Curatare ventilator aer conditionat

Este posibil că în locurile ușor accesibile ale unității interioare să aspirați ușor eventuale particole de praf, atenție însă să nu atingeți direct elementele unității.
Înafară de aerul curat, curățarea filtrelor și aparatului de aer condiționat va duce la intervenția foarte rară a unei echipe specializate.

Curățarea profesională se face cu jet de aer umed care va scoate toate particolele adunate în timp de aparatul dvs.

Curatare aer conditionat cu jet de aer umed

Curatare aer conditionat cu jet de aer umed

Există modele de aer condiționat care nu necesită curățarea filtrelor acest lucru făcându-se automat fără intervenția unei persoane! Așadar vă rugăm să citiți cu mare atenție manualul de utilizare al aparatului dvs. înainte de a vă apuca de orice operațiune de curățare!

Comments